Odal Næringshage

Topos Arkitektur og design as utvider staben!

Manuel da Silva er 25 år og kommer fra Barcelos nord i Portugal. Han er utdannet sivilarkitekt ved Luisada University i byen Fanalicao.

I Portugal er det svært vanskelige tider for nyutdannede.  Andelen arbeidsledige for unge mennesker i Portugal er 40%. Andelen arbeidsledige gjennomsnittlige for den portugisiske arbeidstokken  er 17%.

Manuel så ingen fremtid på kort sikt i Portugal. Han er en talentfull ung arkitekt som gjerne vil gjerne bruke sine kunnskaper på forme fremtidens hus og byer.

Han kom til Norge i September 2012. Han fikk jobb på Ullershov gård i Norge gjennom jobbformidlingsbyrået Atlantis. Gjennom iherdig pågangsmot og vilje fikk han endelig arkitektjobb hos Jon G. Guttormsen i Topos arkitektur og design as i Odal Næringshage på Skarnes. Nå har Manuel jobbet hos Topos arkitektur og design i 3 måneder og arbeidsgiver Jon G. Guttormsen er veldig fornøyd med den nye mannen på laget: ” Manuel er kjempeflink, han jobber selvstendig og ansvarsfullt, tar ting på strak arm som er viktig i en liten bedrift ”. Han går på norskkurs i Oslo og gjør store fremskritt hver dag. Manuel sier ”Det er litt kaldt, men jeg liker Norge”.

www.toposark.no